Η δυναμική της κοινωνικής οικονομίας, που ήδη προσφέρει 14 εκατ. θέσεις στην ΕΕ

Διαβάζοντας παρακάτω κάποιες από τις προσπάθειες στην Ελλάδα (αλλά και στο υπόλοιπο κείμενο κάποιες προσπάθειες σε όλο τον κόσμο) θα διακρίνετε ότι η κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία δεν αφορά μόνο μία επιχείρηση που λειτουργεί συνεταιριστικά με όλους του άλλους όρους της εξίσωσης ίδιους.

Αντίθετα όλοι οι όροι της εξίσωσης μπορεί να είναι διαφορετικοί. Ταυτόχρονα οι πολίτες στις κοινότητες να διαχειρίζονται τα κοινά (πχ απορρίμματα, ενέργεια, νερό, διαδίκτυο, τροφή / κατανάλωση, υγεία, πρόνοια, σχολεία και άλλες κοινές «υποδομές»)

και παράλληλα οι παραγωγικοί κοινωνικοί συνεταιρισμοί να δημιουργούν / καινοτομούν σε όλα τα επίπεδα καλύπτοντας ανάγκες που δεν είναι ποτέ μόνο υλικές (δημιουργίας, κοινωνικών σχέσεων, υγείας, προσφοράς κοκ) και το πιθανό τους πλεόνασμα να το επιστρέφουν στη κοινωνία στηρίζοντας της διαχείριση των κοινών και την έναρξη νέων κοινωνικών επιχειρήσεων.

Σε αυτή την οικονομία κανείς δεν είναι περιττός και όλοι /ες θέλουν να συμμετέχουν. Γιατί αναγνωρίζει τα πολλαπλά κίνητρα που ωθούν τον άνθρωπο και όχι μόνο τα οικονομικά που αποτελούν απλώς μία απλουστευτική θεωρητική κατασκευή.

Source: Η δυναμική της κοινωνικής οικονομίας, που ήδη προσφέρει 14 εκατ. θέσεις στην ΕΕ – Ειδήσεις – Οικονομία – in.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s